GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

www.bayanagore.com (Bundan sonra “İnternet Sitesi” olarak anılacaktır.) ve ŞAHİN BİLİŞİM, Kullanıcılar’ın gizliliğini korumak ve kullanılan teknolojik altyapıdan en üst seviyede yararlanması ile güvenliğin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli gizlilik ilkeleri belirlemiştir. Kullanıcılar, İnternet Sitesi üzerinden işbu Gizlilik Politikası metnini onaylayarak İnternet Sitesi’ni ilk ziyaretlerinden itibaren, aşağıda yazılı olan ve İnternet Sitesi’nin ziyaret edilmesine ve/veya kullanılmasına ilişkin önemli bilgiler içeren hususları bütünüyle anlamış ve tamamını ayrılmaz bir bütün olarak kabul etmiş olurlar.

İnternet Sitesimiz müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgilerinizi (isim, yaş, adres, telefon, e-posta vb.) talep etmektedir. Kişisel bilgiler, kişi adı-soyadı, unvanı, adresi, telefon numarası, e-posta adresi gibi kullanıcıyı tanımlamaya ve iletişim kurmaya yönelik her türlü bilgidir. İnternet Sitesi’ne kayıt yaptırıp sipariş verebilmeniz için ticari / kurumsal bilgilerle birlikte kişisel bilgilerinizi de paylaşmanız gerekmektedir. İnternet Sitesi’nin veri tabanında toplanan bu bilgiler, hizmetin ifası ve/veya daha iyi hizmet sunulması için kampanya çalışmalarında ve/veya müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinde kullanılmaktadır. İnternet Sitesi üzerindeki faaliyetlerde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, Kullanıcılar’a ait kişisel veriler, mevzuatta öngörülen usul ve esaslara uygun olarak İnternet Sitesi üzerinden sağlanan hizmetlerin verilebilmesi için bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olarak, ayrıca sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması nedeniyle açık rızanıza gerek bulunmaksızın, İnternet Sitesi’nin sahibi olan ŞAHİN BİLİŞİM tarafından işlenmektedir.

İnternet Sitesi, Kullanıcılar’dan topladığı bilgileri, ilgili Kullanıcı’nın haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır. İnternet Sitesi, Kullanıcılar’a ait e-posta adresleri ve üyelik formları ile talep ettiği kişisel bilgilerin haricinde, Kullanıcılar’ın İnternet Sitesi’ni kullanımı sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır. Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, İnternet Sitesi müşterilerine daha özel ve etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla, ŞAHİN BİLİŞİM iş ortakları ile paylaşılabilmektedir.

Kullanıcı bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince, resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olduğu durumlarda resmi makamlara açıklanmaktadır. Kullanıcılar’ın İnternet Sitesi’ne girdiği tüm bilgilere sadece Kullanıcı tarafından değiştirilebilmektedir. Bu kapsamda, İnternet Sitesi’ne üye olurken vermiş olduğunuz kişisel bilgilerinizi kayıt olduktan sonra değiştirebilir, yanlışlıkları düzeltebilir ve gerekli düzenlemeleri yaparak iletişim bilgilerinizin ve tercihlerinizin doğru, eksiksiz ve güncel olmasını sağlayabilirsiniz.

İnternet Sitesi üzerinden vereceğiniz siparişler için sizden bir ödeme şekli seçmeniz istenecektir. Tarafınızca her ne ödeme yöntemi seçilirse seçilsin, kredi kartı bilgileriniz İnternet Sitesi tarafından sunucularda tutulmamaktadır. Bu kapsamda, ödemeye yönelik tüm işlemlerin İnternet Sitesi üzerinden banka ve bilgisayarınız arasında gerçekleşmesi sağlanmaktadır. İnternet Sitesi üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirdiğinizde, işleminizi gerçekleştirmek için İnternet Sitesi üzerinden paylaştığınız kişisel bilgiler, kart bilgileri ve benzeri bilgiler, işlemin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan üçüncü kişiler (bankalar, kredi kartı şirketleri vb.) ile paylaşılabilir. Kişisel bilgilerinizin tamamı veya bir kısmı da, tarafınıza satın aldığınız ürünün gönderilebilmesi için kargo firması ile paylaşılmaktadır.

Kişisel bilgiler ayrıca İnternet Sitesi’nin kullanımını geliştirmek, hizmetlerimizi, içeriğimizi ve reklamlarımızı tasarlamak, sunmak amacıyla ve müşteri iletişimini geliştirmek için denetim, veri analizi ve araştırma gibi amaçlarla kullanılabilir. Kişisel bilgileriniz çalışanlarımızla veya üçüncü partilerle siparişin iletilme aşamalarının herhangi birinde paylaşılabileceği gibi siparişleriniz hakkındaki mesajlar, kurallar, koşullar ve politikalarımızdaki değişiklikler gibi önemli uyarıları göndermek için kullanılabilecektir. Herhangi bir bireyle doğrudan ilişkisi olmayan veriler niteliğindeki kişisel olmayan bilgileriniz de toplanabilmektedir. Kişisel olmayan bilgileriniz herhangi bir amaç için toplanılabilir, aktarılabilir, kullanılabilir ve açıklanabilir. Örneğin siparişler ile ilgili ödeme şekli, sipariş detayları, sipariş tutarı, kullanılan indirim kuponları gibi bilgiler kişisel olmayan bilgilerdir. Bu bilgiler, çalışanlarımızla veya ilgili üçüncü partilerle siparişinizin iletilme aşamalarından herhangi birinde paylaşılabilir veya İnternet Sitesi’ni kullanımınız analizinde ve desteğinde kullanılabilir.

İnternet Sitesi’nden ve hizmetlerimizden müşteri faaliyetlerine ilişkin bilgiler toplanabilmektedir. İnternet Sitesi’nde dolaştığınız sayfalar, tıkladığınız buton ve bağlantılara ilişkin navigasyon ve tıklama bilgileri, IP bilgileri, kullanım süreniz müşteri faaliyetlerine örnek olarak gösterilebilir. Bu bilgiler bir araya getirilerek müşterilerimize daha faydalı bilgiler sağlamak ve analiz için kullanılabilir. İşbu Gizlilik Politikası bakımından kişisel olmayan bilgi olarak değerlendirilmeyen bu bilgiler, reklam ve pazarlama hizmetlerinde kullanabilecektir. İnternet Sitesi, kanunen daha uzun bir saklama süresi gerekmediği veya müsaade edilmediği sürece kişisel bilgilerinizi işbu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçları gerçekleştirmek için kanunen geçerli olan süre boyunca saklamaktadır.

İnternet Sitesi, çevrimiçi servisleri, interaktif uygulamaları, e-posta mesajları ve reklamları, çerezleri (cookie) ve diğer teknolojileri kullanabilir. Bu teknolojiler size en kaliteli hizmeti sağlamak, davranışlarınızı daha iyi anlamak ve hizmetlerimizi daha kolay sunmak amacıyla kullanılmaktadır. Çerezler ve diğer teknolojiler İnternet Sitesi’ni ziyaret ettiğiniz zaman kişisel bilgilerinizi anımsatır. Bununla amacımız size kullanım kolaylığı sağlamak, vermiş olduğunuz siparişlere ulaşabilmenizi sağlamak ve bir sonraki ziyaretinizde sizi ve kişisel bilgilerinizi anımsayarak size daha özel bir hizmet sunabilmektir. Çerezleri bilgisayarınızdan dilediğiniz zaman silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Çerezler, kullanıcı davranışlarını anlamak, üyelerimizin İnternet Sitesi’nin hangi bölümlerini ziyaret ettiklerini göstermekte reklamların ve aramaların etkinliğini ölçmektedir. ŞAHİN BİLİŞİM, bu bilgileri pazarlama ve reklam hizmetlerinde de kullanabilir.

İnternet Sitesi içeriğinde ve ŞAHİN BİLİŞİM’e ait olmayan başkaca internet sitelerine bağlantı veya referans yer alabilir. Eğer İnternet Sitesi üzerinden başka bir kullanıcıyla ya da üçüncü tarafların bağlantılarını (link’lerini) kullanarak üçüncü kişilere ait internet siteleri ile bilgilerinizi paylaşırsanız, bu internet sitelerine sağlayacağınız bilgiler için farklı gizlilik politikaları geçerli olabilir. İnternet Sitesi bu sitelerin içerikleri veya içerdikleri diğer bağlantılardan sorumlu değildir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, Kullanıcılar, İnternet Sitesi’ne üye olmaları sebebiyle; kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini ve kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme ve bu konularda info@bidolubaski.com e-posta adresi vasıtası ile bilgi talep etme; kişisel verilerine ilişkin herhangi bir eksiklik veya yanlışlık bulunması halinde bu yanlışlığın giderilmesini isteme; kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu durumun kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme haklarını haizdir.

ŞAHİN BİLİŞİM, işbu gizlilik politikası hükümlerini, dilediği zaman İnternet Sitesi’nde sitesinde yayınlamak suretiyle tek taraflı olarak değiştirebilir. Değiştirilen gizlilik politikası hükümleri, İnternet Sitesi’nde yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer. ŞAHİN BİLİŞİM atanacak Veri Sorumlusu veya temsilcisi, yasal altyapı sağlandığında Veri Sorumluları Sicili’nde ilan edilerek mevzuata uygun şekilde www.bayanagore.com alan adlı internet sitesinden duyurulacaktır.

Mesafeli Satış Sözleşmesi

1. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI
1.1. SATICI : Şahin Bilişim -Fatma Şahin
Adresi : Pabuççcular Mah. Çıracılar Cad. Ulukaya Apt. Kat:3 Daire:6 Adapazarı/SAKARYA
İnternet Sitesi : www.bayanagore.com
E-posta : bilgi@bayanagore.com
Tel. No : 0535 038 00 78
Vergi Dairesi : Gümrükönü Vergi Dairesi
Vergi Numarası : 44710621926
Mersis No : 44710621926000013
1.2. ALICI:
Adı Soyadı :
Telefon :
Adresi :
E-posta :
IP Adresi :
2. SİPARİŞ KONUSU ÜRÜNLER
Sipariş Bilgileri
Toplam:
3. SÖZLEŞMENİN KONUSU
3.1. İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi’nin (Bundan sonra kısaca ‘Sözleşme’ olarak anılacaktır.) konusu, Alıcı’nın Satıcı’ya ait www.bayanagore.com alan adlı internet sitesinden (Bundan sonra kısaca ‘İnternet Sitesi’ olarak anılacaktır.) elektronik ortamda sipariş vererek satın aldığı, İnternet Sitesi’nde yazılı olan nitelikleri haiz ve satış fiyatı belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak Tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.
3.2. İşbu Sözleşme hükümleri, Taraflar 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nda belirtilen kapsamda tacir olduğundan ve Taraflar tacir olmasalar bile Sözleşme konusu iş "ticari iş" sayıldığından 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6098 sayılı Borçlar Kanunu’nun Genel Hükümlerine tâbidir. Sözleşme konusu işe 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat uygulanmaz. Bu kapsamda, Alıcılar bakımından, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri anlamında ‘tüketici’ tanımı geçerli olmadığından, Alıcılar belirtilen mevzuat uyarınca tüketicilere tanınan başta cayma hakkı olmak üzere hak ve yetkilerden faydalanma hakkını haiz değildir.
3.3. Alıcı, yukarıda belirtilen satışa konu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı, adedi, ödeme şekli, teslimat koşulları ve benzeri satışa konu ürün ile ilgili tüm bilgiler ile iptal ve iade koşulları konusunda bilgi sahibi olduğunu, bu bilgileri elektronik ortamda kendi iradesiyle teyit ettiğini ve sonrasında ürünü sipariş vererek satın aldığını kabul ve beyan eder.
3.4. İnternet Sitesi’nde ödeme sayfasında yer alan ön bilgilendirme formu ve proforma fatura ile Kullanım Koşulları ile Gizlilik Bildirimi işbu Sözleşme’nin eki ve ayrılmaz parçalarıdır.
4. TARAFLARIN HAK ve YÜKÜMLÜLÜKLERİ
4.1. Satıcı, ödemesi tam olarak yapıldıktan sonra İnternet Sitesi üzerinden gönderilen tasarım dosyaları her ürünün açıklamasında yer alan baskı seçeneklerindeki fire oranları ve teslim tarihi içerisinde basıp eksiksiz olarak göndermekle yükümlüdür.
4.2. Alıcı, İnternet Sitesi’ne üye olurken ve sipariş sırasında isim, soy isim, şirket unvanı, e-posta adresi, telefon, adres, fatura bilgileri gibi kendisinden talep edilen tüm bilgileri hukuka uygun, güncel, doğru ve eksiksiz olarak bildirmekle yükümlüdür.
5. SİPARİŞ(LER)E İLİŞKİN HÜKÜMLER
5.1. İşbu Sözleşme’nin tarafları Alıcı ile Satıcıdır. Bu kapsamda, işbu Sözleşme’nin yerine getirilmesi ile ilgili tüm yükümlülük ve sorumluluklar Sözleşme’nin taraflarına aittir.
5.2. Alıcı, www.bayanagore.com alan adlı internet sitesinde sunulan ürünlerden sipariş edebilmek için İnternet Sitesinde talep edilen bilgileri girmek zorundadır. Alıcı’nın üye olmadan sipariş vermesi halinde Alıcı Kullanım Koşulları, Gizlilik Politikası ve gerekli diğer belgeleri onaylayarak siparişin sonunda İnternet Sitesi’ne üye olmaktadır. Alıcı her zaman ve ayrıca hiçbir gerekçe göstermeksizin üyeliğini sona erdirebilir.
5.3. Alıcı sipariş etmek istediği baskılı ürünler için; basılı materyalin cinsi, ebat, renk, adet gibi seçenekleri işaretleyerek ve tasarımını yükleyerek ürün siparişini verebilir.
5.4. Alıcı, sipariş ettiği ürünlerin hazır veya kişiye özel veyahut da kuruma özel sipariş olup olmamasına göre iade etme koşullarının değişeceğini peşinen kabul eder. Bu kapsamda Alıcı, ürünlerin tüzel veya gerçek kişi ayrımı bulunmaksızın, kendisine özel olarak hazırlanması durumunda ürünleri iade etme hakkını haiz olmadığını peşinen kabul eder.
5.5. Alıcı, siparişini belirledikten sonra tasarım dosyalarını, ürünü sepete attıktan sonra PDF, PSD, AI, INDD, SVG, EPS formatlarında siteye yükleyebilir. Tasarımın baskıya ve siparişe uygunluğu kontrol edildikten sonra, Alıcı’dan elektronik iletişim yoluyla siparişin tasarımının baskıya uygunluğuna ilişkin onay alınacak, siparişi verirken girdiği e-posta marifeti veya internet sitesi üzerindeki onay butonu aracılığı ile onay alındıktan sonra Alıcı’nın siparişi baskıya alınacaktır.
5.6. Alıcı satın alma işlemini gerçekleştirdikten tamamladıktan sonra, en geç 7 (yedi) gün içinde, tasarımın çözünürlük, yerleşim, kesim payı gibi konularda baskıya uygunluğu kontrol edilir ve gerekli ise bu konularla ilgili düzeltmeler yapılır. Baskıya uygun son hali ve siparişin uygunluğu kendisine e-posta ile gönderilir.
5.7. Alıcı 7 (yedi) gün içinde kendisine gönderilen baskıya en uygun hale getirilen tasarımı onaylamalıdır. Tasarım verilen süre içinde onaylanmadığı takdirde, tasarım Alıcı tarafından ilk oluşturulduğu hali basılır ile teslim edilir. Alıcı, İnternet Sitesi’nde sunulan ürünlerin niteliği ve tasarımı gereği, ürünün basılabilmesi için kendisine sunulan seçenekleri okumak ve gerektiğinde kendisine yöneltilen seçeneklerden tercihte bulunmak durumundadır. Alıcı, ürünü seçerken beyan ettiği ve seçtiği seçeneklerin hatalı olmasından ve ürünün İnternet Sitesi’nden seçtiği şekilde, kendi talebine göre hazırlanmasından kendisi sorumludur.
5.8. Alıcı ürünü tüm nitelikleriyle seçtikten, tercihlerini tamamladıktan sonra, satın alma işlemi ödemenin yapılması ile tamamlanır.
5.9. Alıcı’nın tasarımı onaylamasının ardından, 30 (otuz) gün içinde sipariş konusu ürünler basılı olarak adresine teslim edilir.
6. İPTAL ve İADE KOŞULLARI
6.1. İşbu Sözleşme kapsamında, kural olarak, Alıcı’nın özel istek ve talepleri uyarınca üretilen veya üzerinde değişiklik ya da ilaveler yapılarak Alıcı’ya özel hale getirilen ürün ve hizmetler söz konusu olduğundan bu ürünlerin iptali ve iadesi mümkün değildir.
6.2. Alıcı, sipariş uygunluğunu ve tasarımı onaylamadan ve satın alınan ürünler baskıya geçmeden siparişten tamamen vazgeçme hakkına sahiptir. Alıcı, bu vazgeçme talebini e-posta marifeti ile veya İnternet Sitesi’nde belirtilen ‘Müşteri Hizmetleri’ telefon numarası vasıtası ile Satıcı’ya zamanında bildirdiği takdirde, ürün bedeli kendisine 10 (on) iş günü içinde iade edilir ya da Alıcı’nın talebi veya onayı üzerine bu tutar hesabında tutulup daha sonraki siparişlerinde kullanılabileceği gibi, Alıcı’ya yine talebi üzerine bir kupon kodu tanımlanıp sonraki siparişlerinde kullanması sağlanabilir.
6.3. Sipariş konusu ürünlerin, baskıya girilmeden iptal edilmek istenmesi halinde ilgili siparişler için, varsa o ana kadar yapılmış işlemlere ait (prova baskı, grafik düzenleme vs.) ücretler kesilerek tutar Alıcı’ya 10 (on) iş günü içinde iade edilecektir.
7. ÜRÜNLERİN TESLİMİ ve TESLİM ŞEKLİ
7.1. Sipariş konusu ürünler, aksi Alıcı tarafından ayrıca yazılı olarak belirtilmediği takdirde Alıcı’nın yukarıda belirtmiş olduğu adresinde Alıcı’ya teslim edilecektir. Alıcı, "Teslimat Bilgileri " ve "Alıcı" gibi siparişinin teslimatına dair verdiği bilgilerin doğru ve güncel olduğunu, siparişinin kendisi veya belirlediği alıcılar tarafından ancak kimlik ibrazı karşılığında teslim alabileceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
7.2. Kural olarak teslimat masrafları Alıcı’ya aittir. Satıcı, İnternet Sitesinde, sistemde işlemin gerçekleştiği süre zarfında ilan ettiği tutarın üzerinde alışveriş yapanların teslimat ücretinin kendisince karşılanacağını ya da kampanya dahilinde ücretsiz teslimat yapacağını beyan etmişse, teslimat masrafı Satıcı’ya ait olacaktır. Bununla birlikte Satıcı, teslimatın hangi koşullarda kendisi tarafından karşılayacağını belirlemekte serbest olup teslimat ücretine ilişkin herhangi bir taahhütte bulunmamaktadır.
7.3. Teslimat; hazır ürünlerde stokların müsait olması, baskılı ürünlerde ise üretim süresine bağlı olarak ve sipariş konusu ürün bedelinin Satıcı’nın hesabına geçmesinden sonra 30 (otuz) günü geçmemek kaydıyla en kısa sürede yapılır.
7.4. Sipariş, Alıcı’nın ödeme bilgisi hakkında onay geldikten ve eğer Alıcı kendi tasarımını yüklemişse gönderilen çalışmanın baskıya uygunluğu konusunda elektronik ortamda onay alındıktan sonra verilmiş sayılacaktır.
7.5. Cumartesi ve Pazar günleri ile resmi tatil günlerinde verilen siparişler, ödeme bilgisinin onayını takip eden ilk iş günü verilmiş kabul edilir.
8. AYIBA KARŞI SATICININ SORUMLULUĞU
8.1. Alıcı, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu gereği; sipariş etmiş olduğu ürünlerin teslimi sırasında ayıp kontrolü yapmakla sorumludur.
8.2. Alıcı, teslim edilen ürünler içerisinde açıkça görülen bir ayıp olması halinde 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu 23/c maddesi uyarınca, durumu Satıcı’ya 3 (üç) gün içerisinde ihbar etmekle yükümlüdür. Aksi halde Alıcı, 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 223. maddesi gereğince, teslim edilen ürünü ayıplı hali ile kabul etmiş sayılacaktır.
8.3. Alıcı’nın, kendisine teslim edilen ürünlerde açıkça belli olmayan (gizli) ayıplara karşı denetim ve kontrol (ürünü incelemek ve/veya incelettirmek) yükümlülüğü ve teslim tarihinden itibaren 8 (sekiz) gün içerisinde ürünlerde bir ayıp tespit etmesi/ettirmesi halinde derhal Satıcı’ya ihbar etme yükümlülüğü bulunmaktadır. Aksi halde Alıcı, 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 223. maddesi gereğince, teslim edilen ürünü ayıplı hali ile kabul etmiş sayılacaktır.
8.4. Alıcı, Ayıp ihbarı ile birlikte İnternet Sitesi üzerinden iade talebi oluşturarak, ürünü teslim almış olduğu şekli ile tam ve eksiksiz olarak Satıcı’ya göndermekle yükümlüdür. Alıcı’nın teslim edilen ürünü herhangi bir nedenle iade edebilmesi için; ürünün orijinal ambalajında muhafaza edilmesi, tüm ambalaj malzemeleriyle eksiksiz bir şekilde, fiziksel hasar görmeden aynen geri gönderilmesi gereklidir. Ayrıca, irsaliye ve faturanın tüm asıl ve kopyalarının da ürünlerle birlikte gönderilmesi gerekmektedir.
8.5. Teslimatı yapan taşıyıcıdan kaynaklı hasar dışında, paket açılmadan fark edilebilecek nitelikte herhangi bir hasar, eziklik, ıslaklık gibi normal olmayan bir durum varsa; Alıcı teslimat görevlisinden tutanak hazırlamasını talep etmelidir.
8.6. Satıcı, usulüne uygun olarak yapılan ihbar ve sonrasında ürünün kendisine teslimi ile birlikte gerekli kontrolleri yaparak; Alıcı’nın beyanlarında haklı olması halinde (oluşabilecek renk farklılığı, kayma gibi baskı sürecinde oluşabilecek her türlü hatalar) ayıplı ürünü değiştirerek veya yeniden basarak Alıcı’ya tüm masrafları kendisince karşılanmak üzere teslim eder. Alıcı, dilerse ücret iadesi de talep edebilir. Bu taktirde ücret iadesi 10 (on) iş günü içinde yapılacaktır.
8.7. İade edilen ayıplı ürünün yenisinin stoklarda kalmaması, yeniden basım imkanının olmaması, basılacak materyalin bulunamaması ya da benzeri zorlayıcı nedenler ile ayıpsız ürün ile değiştirme imkânının ortadan kalktığı durumlarda, Satıcı ürün bedelini Alıcı’ya, herhangi bir faiz veya masraf ödemeksizin, tahsil edilen yöntemle aynı şekilde iade edeceğini beyan ve taahhüt eder.
8.8. Ürün iadesinde 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri saklı olup Alıcı ve Satıcı belirtilen hükümlere riayet etmekle yükümlüdür.
9. FİYATLARA İLİŞKİN HÜKÜMLER:
9.1. Alıcı tarafından İnternet Sitesi’nden sipariş edilen ürünlerin ücreti İnternet Sitesi’nde ve Alıcı’ya gönderilen fatura içeriğinde belirtilmiştir. Aksi ayrıca belirtilmedikçe, fiyatlara KDV dahil değildir.
9.2. Alıcı’nın, kredi kartı ile ve taksitle alışveriş yapması durumunda İnternet Sitesi’nden seçmiş olduğu taksit biçimi geçerlidir. Taksitlendirme işlemlerinde, Alıcı ile kart sahibi banka arasında yürürlükte bulunan sözleşmenin ilgili hükümleri geçerlidir. Kredi kartı ödeme tarihi banka ile Alıcı arasındaki sözleşme hükümlerince belirlenmekte olup Satıcı’nın bu konuya ilişkin herhangi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.
10. SATICI’NIN BEYANLARI VE SORUMSUZ OLDUĞU HALLER
10.1. Satıcı, İnternet Sitesi’ndeki fiyatlar ve ürün, renk, materyal çeşitleri ile hazır tasarımlar ve de promosyonlar ve kampanyalar üzerinde dilediği zaman, ayrıca herhangi bir bilgilendirme yapma zorunluluğu bulunmaksızın değişiklik yapma ve/veya belirtilen tüm hususları iptal etme, silme, kullanıma kapatma hakkını saklı tutar. Alıcı, bu değişiklikler veya iptallerden dolayı uğrayacağı doğrudan ve/veya dolaylı zararlar için Satıcı’dan her ne nam altında olursa tazminat talep etmeyeceğini peşinen kabul ve beyan eder.
10.2. Sipariş oluşturulurken Alıcı’nın göndermiş olduğu tasarımdaki tipografi hataları, imla hataları, yanlış yerleştirme, uygun olmayan çözünürlük, yanlış baskı materyali seçme, ölçü ve renk hataları gibi oluşacak sorunlardan Satıcı sorumlu tutulamaz.
10.3. Satıcı, baskıya verilecek ürünlerde basılmak üzere hazırlanan içeriğin hukuka, ahlâka ve genel mevzuata uygun olup olmadığını inceleme yükümlülüğü bulunmamakla beraber, uygun görmediği içerikleri kabul etmeme ve bu yöndeki siparişi iptal etme hakkına sahiptir.
10.4. Sipariş oluşturulurken bilgisayar veya tablet ekranlarında görünen tasarım dosyasındaki renkler veya renk kartelalarından görülen renkler, basılmış üründe görünen renklerle birebir aynı olmamasından, tasarım dosyasındaki renkler ile basırı ürün arasında ton farkı bulunmasından Satıcı sorumlu tutulamaz.
10.5. Satıcı, bazı baskılı ürünlerin dış mekan kullanımına uygun olmadığını, güneşe veya rutubete maruz bırakılmayacağını, bazı baskılı ürünlerin uygun saklama koşulları içinde bulundurulması gerektiğini bildiğini kabul eder.
10.6. İşbu Sözleşme’nin konusu ile ilgili olarak, Sözleşme’nin Satıcı tarafından eksik ifası, ayıplı veya kusurlu ifası hallerinde Alıcı, herhangi bir müspet ve/veya menfi zarar ve kâr kaybı da dahil olmak üzere herhangi bir zararını talep etmeyeceğini kabul ve taahhüt eder. Bu kapsamda, Satıcı’nın işbu Sözleşme’den doğabilecek maddi sorumluluğu en fazla sipariş tutarı kadardır.
10.7. Kullanıcılar, terör ve terörizmin finansmanının, kara para aklama işlemlerinin önlenmesine yönelik tüm ulusal ve uluslararası mevzuata uymakta olduklarını, bilgileri dahilinde terör bağlantısı veya uzantısı olan veya olma ihtimali bulunan, ülkenin milli güvenliğine ve bütünlüğüne tehdit oluşturan, milletin huzurunu bozucu faaliyetler içerisinde yer alan, devletin açıkladığı tehdit/terör örgütü listelerinde yer alan, kara para aklama faaliyetinde bulunan veya bulunma şüphesi olan hiçbir kurum ve kuruluş ile bağlantısının olmadığını beyan, kabul ve taahhüt eder.
10.8. Satıcı, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ihmal veya diğer sebepler neticesinde; işlemin kesintiye uğraması, hata, ihmal, kesinti, silinme, kayıp, işlemin veya iletişimin gecikmesi, bilgisayar virüsü, iletişim hatası, hırsızlık, imha veya izinsiz olarak kayıtlara girilmesi, değiştirilmesi veya kullanılması hususunda herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.
11. MÜCBİR SEBEPLER
11.1. Sözleşme’nin akdedildiği tarihte var olmayan ve Satıcı’nın kontrolü dışında gelişen, ortaya çıkmasıyla Satıcı’nın Sözleşme ile yüklendikleri borç ve sorumluluklarını kısmen ya da tamamen yerine getirmesini ya da bunları zamanında yerine getirmesini imkansızlaştıran haller, mücbir sebep (her türden doğal afet, savaş, terör, ayaklanma, mevzuat hükümlerinde değişiklik, el koyma, grev, lokavt, üretim ve iletişim tesislerinde önemli mahiyette arıza, yaygın ve/veya sürekli elektrik ve/veya internet kesintileri vb.) olarak kabul edilir.
11.2. Mücbir Sebep durumunda Satıcı, işbu Sözleşme ile yüklenmiş olduğu edimleri tek taraflı olarak yerine getirmekten ödenen bedelin iadesini yaparak tazminatsız olarak kaçınabilir.
11.3. Mücbir sebebin 45 (kırk beş) günden fazla sürmesi halinde Alıcı işbu Sözleşme’yi feshederek ödediği bedelin iadesini talep edebilir.
12. DAMGA VERGİSİ
12.1. İşbu Sözleşme, 29.09.2016 tarihli ve 29842 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği’nin (Seri No: 60) 6/4 maddesi gereğince damga vergisine tâbi değildir.
13. UYGULANACAK HUKUK VE YETKİLİ YARGI YERİ
13.1 Taraflar arasında doğan/doğabilecek her türlü ihtilafta Satıcı’nın ticari defter, kayıt ve belgeleri ile bilgisayar, faks kayıtlarının, mikrofilmlerinin, e-posta yazışmalarının 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu m. 193 uyarınca kesin delil hükmünde olacağını Alıcı gayrikabil-i rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.
13.2. İşbu Sözleşme Alıcı’nın ödeme yapmasından önce Taraflar arasında elektronik ortamda düzenlenmiş ve onaylanmıştır; bu kapsamda, işbu Sözleşme Taraflar arasında yazılı sözleşmenin yerine geçer ve 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereğince elektronik belge hükmündedir.
13.3. İşbu Sözleşme’den doğan her türlü ihtilafın çözümünde Sakarya Mahkemeleri ile İcra Daireleri yetkili ve görevli olup her türlü ihtilafın çözümünde Türkiye Cumhuriyeti hukuku uygulanacaktır.